Склад:
30 деко мяса меленого
30 деко мяса меленого
паприка
пушка кукуридзи
пушка помідорів
пушка червеной фізолі
250 мл пассати помідоровой
сир жобтий
цебуля
чеснок
сіль і попер
1. Смажиме цебулу, додаєме м'ясо, чеснок і приправи.
2. До горнця даєме м'ясо, помідори, фізолу, кукуридзу і покроєну в костку паприку. Заліваме пассатом і коли зупа єст за густа то доліваме воду.
3. Додаєме приправи і вариме през ок. 15 минут.
Składniki:
30 dag mięsa mielonego
papryka
papryka
puszka kukurydzy
puszka pomidorów
puszka czerwonej fasoli
250 ml passaty pomidorowej
ser żólty
czosnek
cebula
sól, pieprz
1. Smażymy cebulę, dodajemy mięso, przyprawy i czosnek.
2. Do garnka dajemy usmażone mięso, pomidory, fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Zalewamy passatą i jeżeli zupa jest za gęsta to dolewamy wody.
3. Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz